Spring naar toolbar

Top Nostalgie #10

Ik schrijf eigenlijk altijd over mijn ervaringen in hardloopwedstrijden maar ik wil de komende tijd ook wat andere dingen oppakken hier. Zo wil ik, bijvoorbeeld, meer over de verschillende series die ik kijk plaatsen, maar ook over een andere hobby van me: Gamen.

Ik heb, vooral in m’n jongere jaren, heel veel tijd gestoken in gamen. Van vroeger bij vrienden op de NES (Nintendo Entertainment System) en de SNES (Super Nintendo Entertainment System) tot nu op de PC.

Waar ik het in dit stukje over wil hebben? Nou, het leek mij leuk om een top 10 te maken van spellen waar ik het meeste plezier aan beleefd heb. Sommige van deze speel ik heel af en toe nog wel eens, puur vanwege de nostalgische gevoelens.
Dit is dus puur een lijst naar mijn mening, ik zeg niet dat de nummer 1 het beste is, hier heb ik gewoon puur de beste/leukste herinneringen bij.

Ik heb besloten hier een serie van te maken en twee keer per week een spel te “onthullen”.
Vandaag is het de tijd voor nummer 10.

10.    Commander Keen (1990)

Ik denk dat iedereen van mijn generatie dit spel wel kent. Het is een simpele 2d platformer dat zich afspeelt in de ruimte. Je speelt als Billy Blaze, een hoogbegaafde jongen die z’n eigen ruimteschip heeft gebouwd. Tijdens zijn bezoek aan Mars worden onderdelen van z’n ruimteschip gestolen door aliens, het is aan jou om deze terug te vinden.

Commander Keen was één v/d allereerste spellen die ik gespeeld heb, hoe ik er ooit aan gekomen ben weet ik echt niet meer, maar ik heb er destijds de nodige uurtjes aan besteed. Overigens heb ik het nooit uitgespeeld, dit heb ik later ook niet meer geprobeerd.

Later zijn er nog veel meer Commander Keen spellen uitgekomen, hier heb ik er echter weinig van gespeeld.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: