Spring naar toolbar

Top Nostalgie #4

Ik schrijf eigenlijk altijd over mijn ervaringen in hardloopwedstrijden maar ik wil de komende tijd ook wat andere dingen oppakken hier. Zo wil ik, bijvoorbeeld, meer over de verschillende series die ik kijk plaatsen, maar ook over een andere hobby van me: Gamen.

Ik heb, vooral in m’n jongere jaren, heel veel tijd gestoken in gamen. Van vroeger bij vrienden op de NES (Nintendo Entertainment System) en de SNES (Super Nintendo Entertainment System) tot nu op de PC.

Waar ik het in dit stukje over wil hebben? Nou, het leek mij leuk om een top 10 te maken van spellen waar ik het meeste plezier aan beleefd heb. Sommige van deze speel ik heel af en toe nog wel eens, puur vanwege de nostalgische gevoelens.
Dit is dus puur een lijst naar mijn mening, ik zeg niet dat de nummer 1 het beste is, hier heb ik gewoon puur de beste/leukste herinneringen bij.

Ik heb besloten hier een serie van te maken en twee keer per week een spel te “onthullen”.
Vandaag is het alweer tijd voor nummer 5! Mocht je de vorige games gemist hebben, kun je ze hier vinden:
#10, #9, #8, #7, #6, #5

4.       Rollercoaster Tycoon (1999)

In Rollercoaster Tycoon is het de taak van de speler om een goed draaiend pretpark te bouwen en te managen.
Zo kan je simpele attracties zoals, onder andere, draaimolens en spookhuizen bouwen maar het is ook mogelijk om je eigen achtbanen te ontwerpen, je hebt de keuze uit negentien verschillende soorten achtbanen.
Ook moet je personeel aannemen zoals monteurs om je attracties te repareren, beveiligers om te zorgen dat je bankjes niet gesloopt worden, entertainers in dierenpakken om je gasten te vermaken en natuurlijk schoonmakers om alles netjes te houden.
Als je de taken van de schoonmakers op standaard laat staan gaan ze overigens al het gras maaien, dit heb ik enorm veel verloekt..
Dit was het eerste spel in de serie, hier na zouden er nog diverse spellen en uitbreidingen uitkomen. In 2016 is er na jaren weer één uitgebracht, Rollercoaster Tycoon World is alleen niet zo goed ontvangen, in tegenstelling tot concurrent Planet Coaster.

Ik heb talloze parken en achtbanen gecreëerd en uren in de gillende mensen en draaimolen muziek doorgebracht.
Ik was thuis ook niet de enige die dit speelde, ook m’n zusje speelde het regelmatig. M’n broer speelde dit ook veel en aangezien hij ietsje beter was dan wij, mocht hij ons altijd uit de brand helpen als iets niet wou.

Behalve serieus een park bouwen kun je ook domme en slechte dingen doen. Wie heeft er nou niet een achtbaan expres laten lanceren? Of die ene zeurende gast laten verdrinken?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: