Spring naar toolbar

Top Nostalgie #6

Ik schrijf eigenlijk altijd over mijn ervaringen in hardloopwedstrijden maar ik wil de komende tijd ook wat andere dingen oppakken hier. Zo wil ik, bijvoorbeeld, meer over de verschillende series die ik kijk plaatsen, maar ook over een andere hobby van me: Gamen.

Ik heb, vooral in m’n jongere jaren, heel veel tijd gestoken in gamen. Van vroeger bij vrienden op de NES (Nintendo Entertainment System) en de SNES (Super Nintendo Entertainment System) tot nu op de PC.

Waar ik het in dit stukje over wil hebben? Nou, het leek mij leuk om een top 10 te maken van spellen waar ik het meeste plezier aan beleefd heb. Sommige van deze speel ik heel af en toe nog wel eens, puur vanwege de nostalgische gevoelens.
Dit is dus puur een lijst naar mijn mening, ik zeg niet dat de nummer 1 het beste is, hier heb ik gewoon puur de beste/leukste herinneringen bij.

Ik heb besloten hier een serie van te maken en twee keer per week een spel te “onthullen”.
Vandaag is het alweer tijd voor nummer 6! Mocht je de vorige games gemist hebben, kun je ze hier vinden:
#10, #9, #8, #7

6.       FIFA Series (1993-2016)

Iedereen kent de Fifa serie wel. Elk jaar komt er weer een nieuwe vers
ie uit en elk jaar weer lijkt er niet heel veel veranderd te zijn.
Dit was ook al zo in de jaren 90, dus is er niet zoveel veranderd in al die jaren?
Nou, jawel. Kijk maar eens naar de volgende twee screenshots, de één van Fifa ’97 en de ander van Fifa 17.

Fifa ’97
Fifa 17

 

 

 

 

 

 

 

Fifa ’97 is de allereerste versie die ik gespeeld heb, ooit als een demo op de PC, Fifa 17 is de meeste recente versie van het spel.

Zoals je ziet is er veel veranderd, wat het eerste opvalt is dat het vooral veel realistischer is geworden. Maar er is meer veranderd; meer teams en spelers zijn aanwezig maar de wereld rondom het spel is veel groter geworden, kijk bijvoorbeeld alleen maar naar de zojuist gestarte E-divisie; een Fifa competitie tussen de Eredivisie clubs.

 

 


Zoals ik al zei was de demo van Fifa ’97 de eerste keer dat ik Fifa speelde, het was echter pas later dat ik Fifa wat meer begon te spelen.
M’n broer had Fifa ’98 en nam deze een keer mee, ik vond het meteen geweldig en kon niet wachten tot ik het vaker kon spelen.
De volgende versies heb ik allemaal wel gespeeld, sommige bij anderen op de playstation en andere weer thuis op de PC.
We hebben de nodige avondjes Fifa gedaan, nog niet zo lang geleden hadden we zelfs maandelijks een toernooi.
Natuurlijk, van de laatste versies kun je moeilijk zeggen dat er nostalgische gevoelens zijn maar Fifa loopt toch als een rode draad vanaf het moment dat ik begon met gamen tot aan nu, dat is waarom deze hele serie in deze lijst staat.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: