Spring naar toolbar

Vooruitblik 2017

Daar is 2017 al.

 

De afgelopen weken heb ik het rustig aan gedaan, als het om hardlopen gaat, maar nu is het weer tijd om te knallen. De feestdagen zijn voorbij, het verplicht eten en drinken hoeft niet meer; we kunnen er weer tegen aan!

En dat is precies wat ik van plan ben.

Eind 2016 heeft me nog een paar mooie momenten en zelfs een mooi PR opgeleverd, dus het wordt tijd om een keer door te pakken. Geen winterslaap voor mij, niet afwachten tot het eindelijk weer lekker weer is, gewoon doorgaan.

Ik ben eerlijk: ik vind het leuk en ben ook redelijk trots op wat ik tot nu toe gepresteerd heb, maar toch is er nog altijd het gevoel dat het beter kan, dat ik er niet alles uithaal wat er in zit. Dit komt ook zeker naar boven in gesprekken met anderen.

Ik heb bijvoorbeeld redelijk snel motivatie problemen, vooral als het weer niet zo goed is of als het juist zo goed is dat varen of een biertje drinken ook wel lekker is. Hier wil ik wat aan doen dit jaar. Zie het niet als “goed voornemen”, hier heb ik namelijk een hekel aan. Nee, ik vond het nu gewoon een mooi moment om te starten.

Begin december ben ik daarom in gesprek gegaan met m’n trainer, Freark Kaspersma van de Fit & Frij Rinners, hier liep ik al regelmatig op maandag en ook jaren geleden toen ik bij Horror begon was hij mijn trainer. Ik heb hem verteld over mijn ambities en doelen, met de vraag: is dit volgens jou haalbaar? Z’n antwoord stemde mij blij: ja, daar gaan we voor.

Zodoende ging hij aan de slag om een schema voor mij in elkaar te flansen. We spraken af om december even te laten voor wat het is, lekker m’n eigen ding doen, en in januari te starten.

Nu is het januari en kan ik eindelijk beginnen. Vanavond loop ik voor het eerst volgens het schema van Freark. Als ik nu naar buiten kijk is het: grijs, bijna donker, nat en het lijkt ook niet heel warm, genoeg ingrediënten om geen zin te hebben, zou je zeggen. Maar ik heb er wel zin in!

Een nieuw avontuur, nieuwe uitdagingen; ik ben benieuwd!

 

Iedereen een gelukkig, gezond en sportief 2017 gewenst!

Oh, mijn doel? 10km lopen in 35 minuten.. Wish me luck!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: