Spring naar toolbar

Top Nostalgie #3

Ik schrijf eigenlijk altijd over mijn ervaringen in hardloopwedstrijden maar ik wil de komende tijd ook wat andere dingen oppakken hier. Zo wil ik, bijvoorbeeld, meer over de verschillende series die ik kijk plaatsen, maar ook over een andere hobby van me: Gamen.

Ik heb, vooral in m’n jongere jaren, heel veel tijd gestoken in gamen. Van vroeger bij vrienden op de NES (Nintendo Entertainment System) en de SNES (Super Nintendo Entertainment System) tot nu op de PC.

Waar ik het in dit stukje over wil hebben? Nou, het leek mij leuk om een top 10 te maken van spellen waar ik het meeste plezier aan beleefd heb. Sommige van deze speel ik heel af en toe nog wel eens, puur vanwege de nostalgische gevoelens.
Dit is dus puur een lijst naar mijn mening, ik zeg niet dat de nummer 1 het beste is, hier heb ik gewoon puur de beste/leukste herinneringen bij.

Ik heb besloten hier een serie van te maken en twee keer per week een spel te “onthullen”.
Vandaag is het alweer tijd voor nummer 3! Mocht je de vorige games gemist hebben, kun je ze hier vinden:
#10, #9, #8, #7, #6, #5, #4

3.       Battlefield 1942 (2002)

BF1942 was voor mij het eerste spel dat ik fanatiek online speelde. Ik had wel eens eerder via internet een game gespeeld, namelijk Tom Clancy’s Rogue Spear, maar dit was dankzij onze inbelverbinding geen succes. Toen we thuis net ADSL kregen waren de problemen met enorme lag door de inbel verbinding verleden tijd en kon ik eindelijk los via het internet.

De eerste keer dat ik in aanraking kwam met BF1942 was bij een vriend van me thuis. Hij had 2 PC’s naast elkaar staan, zo speelden we samen. Ik was meteen verliefd. De graphics waren voor die tijd gewoon prima in orde maar het belangrijkste waren de gameplay en, vooral, de schaal.

Online werd er 32v32 gespeeld, totaal waren er dus 64 spelers op een server. Deze 64 spelers konden gebruik maken van tanks, auto’s, boten, vliegtuigen en zelfs onderzeeërs! Ook kon je natuurlijk gewoon rondlopen, echter waren de meeste levels zo groot dat dit bijna geen doen was.

Dit was ook het eerste spel dat ik in Clan verband speelde, het heeft mij geïntroduceerd in de wereld van het online gamen en dat is de grootste reden dat ik BF1942 een enorm warm hart toe draag.

Dat Battlefield een succes is geworden mag ook wel duidelijk zijn, kijk alleen maar naar de lijst opvolgers die er zijn! Dit jaar kwam bijvoorbeeld Battlefield 1 uit, wat zich afspeelt tijdens de eerste wereldoorlog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: