Spring naar toolbar

Top Nostalgie #7

 Ik schrijf eigenlijk altijd over mijn ervaringen in hardloopwedstrijden maar ik wil de komende tijd ook wat andere dingen oppakken hier. Zo wil ik, bijvoorbeeld, meer over de verschillende series die ik kijk plaatsen, maar ook over een andere hobby van me: Gamen.

Ik heb, vooral in m’n jongere jaren, heel veel tijd gestoken in gamen. Van vroeger bij vrienden op de NES (Nintendo Entertainment System) en de SNES (Super Nintendo Entertainment System) tot nu op de PC.

Waar ik het in dit stukje over wil hebben? Nou, het leek mij leuk om een top 10 te maken van spellen waar ik het meeste plezier aan beleefd heb. Sommige van deze speel ik heel af en toe nog wel eens, puur vanwege de nostalgische gevoelens.
Dit is dus puur een lijst naar mijn mening, ik zeg niet dat de nummer 1 het beste is, hier heb ik gewoon puur de beste/leukste herinneringen bij.

Ik heb besloten hier een serie van te maken en twee keer per week een spel te “onthullen”.
Vandaag is het alweer tijd voor nummer 7! Mocht je de vorige games gemist hebben, kun je ze hier vinden:
#10, #9, #8

7.       Tony Hawk’s Pro Skater 2 (2000)


Tony Hawk’s Pro Skater 2 is een spel dat in 2000 uitkwam op de Playstation (later ook op de PC, Gameboy, Dreamcast, Nintendo 64 en de Xbox). Het idee achter het spel was eigenlijk heel simpel: zoveel mogelijk moeilijke trucjes achter elkaar doen op een skateboard en daardoor zoveel mogelijk punten bij elkaar scoren. Ja, voor diegene die het nog niet hadden geraden: THPS is een skateboard game.
Een simulator kun je het niet noemen, daar is het allemaal niet echt realistisch genoeg voor, in mijn ogen.
Het was vooral zoveel mogelijk, vaak onmogelijke, trucjes achter elkaar doen, dit allemaal onder begeleiding van een heerlijke soundtrack met onder andere: Papa Roach, Rage Against the Machine en Naughty by Nature.

Ik speelde dit spel vaak met vrienden maar eigenlijk nog vaker met m’n zusje, waarschijnlijk is dit één v/d laatste spellen die ze ook echt fanatiek gespeeld heeft.
M’n zusje en ik konden niet veel spellen samen spelen, om verschillende redenen: verschillende smaak, je kon het spel maar met 1 speler spelen of, wat waarschijnlijk nog het vaakst voor kwam, we kregen ruzie tijdens het spelen. Al zal dit laatste ook zeker wel een paar keer gebeurd zijn tijdens het spelen van THPS.
We waren niet heel erg goed in het spel, dus zochten we, naast bijvoorbeeld het spel “Ezel” (of: HORSE) ook onze bezigheden in het spel.
Wat we bijvoorbeeld vooral deden was, heel simpel, Tikkertje.

Eigenlijk staat dit spel puur en alleen daarom in deze lijst. Ik heb er veel leuke herinneringen aan, maar toch vooral samen met m’n zusje!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: