Spring naar toolbar

Top Nostalgie #9

Ik schrijf eigenlijk altijd over mijn ervaringen in hardloopwedstrijden maar ik wil de komende tijd ook wat andere dingen oppakken hier. Zo wil ik, bijvoorbeeld, meer over de verschillende series die ik kijk plaatsen, maar ook over een andere hobby van me: Gamen.

Ik heb, vooral in m’n jongere jaren, heel veel tijd gestoken in gamen. Van vroeger bij vrienden op de NES (Nintendo Entertainment System) en de SNES (Super Nintendo Entertainment System) tot nu op de PC.

Waar ik het in dit stukje over wil hebben? Nou, het leek mij leuk om een top 10 te maken van spellen waar ik het meeste plezier aan beleefd heb. Sommige van deze speel ik heel af en toe nog wel eens, puur vanwege de nostalgische gevoelens.
Dit is dus puur een lijst naar mijn mening, ik zeg niet dat de nummer 1 het beste is, hier heb ik gewoon puur de beste/leukste herinneringen bij.

Ik heb besloten hier een serie van te maken en twee keer per week een spel te “onthullen”.
Vandaag is het de tijd voor nummer 9. Heb je nummer 10 nog niet gezien? Klik dan hier!

9.       Pokémon Red/Blue (1996)

De eerste Pokémon game, hier is waar het allemaal mee begonnen is. Dat het uiteindelijk zou uitlopen op de enorme hype die Pokémon GO in 2016 was, dat had niemand kunnen voorspellen. Red en Blue waren er zelfs vóór de tv-serie, dit was op dat moment iets dat ik nog niet wist.

Iedereen weet denk ik wel waar deze spellen over gingen, toch voor die paar die dat niet weten: In Pokémon was het de bedoeling om alle 150 (dat zijn er tegenwoordig nogal wat meer) Pokémon, een soort dieren/monsters, te vangen en daarna te trainen. Doordat je Pokémon sterker werden kon je steeds meer en betere trainers verslaan, de sterkste trainers waren Gym Leaders. Als je deze Gym leaders versloeg kreeg je zogenaamde “Badges”, zodra je alle 8 had mocht je mee doen met de Pokémon League, waar je uiteindelijk de “Elite Four” moest verslaan.

Deze spellen waren destijds alleen te spelen op de Gameboy en iedereen met een Gameboy speelde één van deze spellen. Het verschil tussen Red en Blue is trouwens puur dat sommige Pokémon exclusief waren voor één v/d twee, wou je ook in het andere spel over deze Pokémon beschikken dan moest je ruilen, dit gebeurde met een speciale Gameboy link kabel. Op het schoolplein stonden we vaak met meerdere bij elkaar dit te spelen, ook waren er een paar met link kabels waardoor we ook tegen elkaar konden vechten.

Uiteindelijk zijn er nog heel veel andere games in de serie uitgekomen, zelfs vandaag de dag komen er nog regelmatig nieuwe uit. De bekendste is natuurlijk Pokémon GO, in 2016 leek iedereen dit wel te spelen. Het zorgde dan af en toe ook voor veel chaos en zelfs gevaar door onoplettende spelers.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: