Spring naar toolbar

Wie ben ik?

Tja, wie ben ik? Dat is altijd zo’n vraag waar ik liever geen antwoord op geef. De mensen die me kennen weten het wel en voor de mensen die me niet kennen lijkt het me veel leuker om daar zelf achter te komen!

Maar vooruit, ik snap dat dat soms wat lastig is dus vandaar dat ik er toch maar antwoord op ga proberen te geven!

 

Ik ben Dirk, ook wel Skedel genoemd. Waarom Skedel? Nou, geen flauw idee eigenlijk. Ooit werd ik zo genoemd en dat is gewoon blijven hangen, prima!

Ik ben geboren in maart 1990 in het Friese Sneek maar al snel verhuisd naar IJlst, daar woon ik nog steeds.

Ik kwam er op jonge leeftijd al achter dat ik “wel aardig” kan hardlopen en toen ik een jaar of 9 was ben ik ook lid geworden van atletiekvereniging Horror in Sneek. Dit duurde echter maar een jaar of 2, ik besloot op dat moment dat ik voetbal toch leuker vond om te doen, dat ik hier niet veel (totaal geen) talent voor had maakte me op dat moment niets uit.

Op latere leeftijd ging ik wel eens een rondje hardlopen maar pas in 2012 liep ik m’n allereerste wedstrijd, een klein loopje in Abbega: de Boerenloop. Tijdens deze loop werd ik 3e.

Pas een jaar later besloot ik, na een knieblessure, structureel te gaan hardlopen en na dat seizoen te stoppen met voetballen.

Inmiddels loop ik dus al sinds begin 2013 wedstrijden over diverse afstanden, maar helaas (door verschillende redenen) niet langdurig constant.

Sinds februari van 2017 zit ik ook bij de vrijwillige brandweer, samen met m’n vader.